Nyheter

Nu börjar bygget av Naomi Sisters Home 2

Den 15-22 februari åkte 10 personer till Indien för att på plats ta del av det arbete som utförs av Sisters Internationals samarbetsorganisation, Eternal Word Ministries.

Det kvinnohem som Sisters International startade 2013 ligger i Thiyagadurgam, Villupuram distrikt i Tamil Nadu, sydöstra Indien. Nu bor 32 kvinnor på kvinnohemmet och 18 kvinnor har fått rehabilitering och har slussats ut i olika verksamheter eller arbeten.
De kvinnor som kommer till hemmet har olika tragiska omständigheter bakom sig och får hjälp genom kris-hantering, samtalsstöd och möjlighet att bygga upp rutiner och sin sociala kompetens. Sömnadsutbildningen på Naomi Sisters Home bidrar till att kvinnor får en yrkesskicklighet som kan ge dem en ingång till försörjning.

I ett område som ligger längre sydöst i Indien är behovet om möjligt ännu större. I detta och närliggande områden är det vanligt med kvinnomisshandel och trafficking. Bara någon dag innan vi kom till Indien hade EWM blivit kontaktade av myndigheter från en annan delstat där sex kvinnor omedelbart behövde evakueras på grund av fara för livet.

Det nya kvinnohemmet kommer att ligga i distriktet Pudukkottai. Vi fick från Sisters International vara med och inviga platsen för Naomi Sisters Home 2. Det skedde under en kvinnodag den 20 februari.  Det var en av de varmare dagarna under resan med över 30 grader.  
Bygget kommer att påbörjas nu under våren 2016 och beräknas bli klart nästa år. Precis som i det första Naomi Sisters Home kommer det att finnas plats för ett 30-tal kvinnor.
Kostnaden kommer att bli 350 000 för detta bygge, inklusive inventarier.

Var med och förändra kvinnors liv i Indien - Stöd Naomi Sisters Home 2
För de kvinnor som kommer till kvinnohemmet blir det vägen till ett helt nytt liv. På det kvinnohem som invigdes 2013 har kvinnor bott som kommit från många års sexuellt slaveri, andra som blivit misshandlade och kvinnor som varit på väg att ta sina liv på grund av sina svåra omständigheter. Naomi Sisters Home har inneburit en ny framtid för dem. Nu bygger vi nästa kvinnohem i distriktet Pudukkottai.

Vill du vara med?

Över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper - Sisters International erbjuder ett nätverk med uppmuntran, undervisning och tillväxt för dig.

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva

Sisters International

Med över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper i Sverige erbjuder Sisters International ett nätverk för kvinnor med uppmuntran, undervisning och tillväxt.

Vill du vara med?

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva
GÅVA GENOM MOBILEN - Skicka SMS till 72672 Skriv sis[mellanslag]50 för att ge 50 kr och sis[mellanslag]100 för att ge 100 kr.

Kontakta Sisters

Sisters International
Storängsvägen 26 B4
184 32 Åkersberga

08-540 203 28 (mån-ons 9-12)