Sisters International Projekt

Sisters Julpåsar

Sisters International vill förmedla värme, kärlek, hopp och tro till kvinnor som lever ett liv där missbruk, prostitution och hemlöshet råder, ett liv i utanförskap. Nu satsar vi på att göra Julen 2017 minnesvärd för många kvinnor.

Sedan julen 2009 har Sisters International delat ut julpåsar varje år till kvinnor som lever i hemlöshet, missbruk & prostitution. Över 16 000 julpåsar har sedan dess delats ut i Sveriges städer, flera kvinnofängelser runt om i Sverige, samt till utsatta kvinnor i Köpenhamn. Städerna där julpåsarna har delats ut är bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Skellefteå, Kristianstad, Umeå, Ystad, Landskrona, Örebro, Helsingborg, Ängelholm, Västerås, Örnsköldsvik, samt många fler. Tack vare alla gåvor från våra medlemmar och sponsringar från företag och organisationer i form av gåvor och produkter är detta projekt möjligt!

Tillsammans kan vi göra skillnad – Tillsammans kan vi ge av det vi har till någon som inget har.
Det går bra att ge en gåva via Plusgiro 47 08 00 - 4. Skriv "Sisters Julpåsar" i meddelanderutan.

”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter” förkunnades i den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna 1948. Trots det, så hamnar många människor oförskyllt i situationer som både kränker människovärdet och dagligen ger upphov till händelser där självkänsla och rättigheter trampas ned. En uppskattning från socialstyrelsen är att cirka 75 000 kvinnor varje år drabbas av våld i nära relationer. Ofta leder det till en ond spiral som kan utmynna i långvarigt missbruk kombinerat med hemlöshet. Antalet personer med riskabel alkoholkonsumtion uppgår enligt aktuella skattningar till cirka 900 000. Antalet personer med alkoholmissbruk har skattats till cirka 300 000, antalet alkoholberoende 80 000. Antalet personer med s.k tungt narkotikamissbruk beräknas till 29 500 personer. Omkring 385 000 barn lever med föräldrar som har missbruks- eller beroende problem. (Källa: Bättre vård för och stöd för individen. Av Gerhard Larssons senaste publikation i regeringens Missbruksutredning.


Ge bort Sisters Julpåse som gåva!

Vill du få hem ett gåvobevis för varje julpåse du sponsrar så du kan ge bort gåvobeviset ber vi dig fylla i formuläret nedan. Välj hur många julpåsar du vill sponsra så skickas gåvobevisen hem till dig tillsammans med ett inbetalningskort på 200 kr per/julpåse.

Beställ Gåvobevis
Antal gåvobevis - skriv med bokstäver (*)
Måste fyllas i
Namn (*)
Fyll i ditt namn
Adress (*)
Fyll i din adress
Postnr (*)
Fyll i postnummer
Ort (*)
Fyll i ort
Telefon
Fyll i telefonnummer
Epost
Invalid Input
Meddelande
Invalid Input

 

Vill du vara med?

Över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper - Sisters International erbjuder ett nätverk med uppmuntran, undervisning och tillväxt för dig.

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva

Sisters International

Med över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper i Sverige erbjuder Sisters International ett nätverk för kvinnor med uppmuntran, undervisning och tillväxt.

Vill du vara med?

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva
GÅVA GENOM MOBILEN - Skicka SMS till 72672 Skriv sis[mellanslag]50 för att ge 50 kr och sis[mellanslag]100 för att ge 100 kr.

Kontakta Sisters

Sisters International
Storängsvägen 26 B4
184 32 Åkersberga

08-540 203 28 (mån-ons 9-12)